Firma Menos zajmuje się wędzeniem ryb według tradycyjnych, staropolskich receptur. Nasze ryby to starannie dobrany asortyment, który zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Zakład Przetwórstwa Ryb firmy MENOS mieści się w małej miejscowości Dzigorzew koło Sieradza. Początki naszej firmy są ściśle związane z hodowlą i przetwórstwem suma, gdzie stosujemy przekazywane przez pokolenia receptury. Wieloletnie doświadczenie stawia nas w czołówce producentów i dostawców tej ryby w Polsce. Z biegiem lat nasza firma poszerzyła asortyment o kolejne gatunki ryb słodkowodnych, morskich i egzotycznych oraz owoce morza. Chcąc sprostać wymaganiom naszych Klientów wprowadzamy do oferty coraz więcej produktów ekologicznych.
27 lipca 2016 roku nasz produkt Sum filet wędzony został wyróżniony podczas certyfikacji żywności organizowanej w ramach programu Doceń polskie. Specjał uzyskał maksymalne noty (same dziesiątki) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dzięki czemu zdobył nie tylko godło promocyjne, ale także tytuł TOP PRODUKT. Taki werdykt jury nie pozostawia wątpliwości co do jakości produktu.
Podchodzimy indywidualnie do każdego Klienta. Gwarantujemy Państwu stałe dostawy i jakość na najwyższym poziomie.